pondelok, júla 02, 2007

taka smutna nedela....


halo halo :-) dnes bol super den... v cafe s Mirkou, sice malo ludi :-( ale dobre nam bolo. cez obed nam riadne sibalo a sme sa smiali a jednoucho uzasne nam bolo.... joj ale asi o vcerajsku chcem trocha... a uvedomujem si, ze to bude citat mozno trocha viac ludi ako by som chcela, ale no teda tak tu nenapisem vsetko zasa :-) no ale vcera bola nedela... a vsetko to zacalo nejak sobotou, kedy mi moj strasne dobry kamarat napisal sms, ze by bolo dobre sa porozpravat... tak sme sa dohodli, ze vecer, ked sa ja vratim z Presova... ale nejak sme sa nepochopili a on cakal kym zavolam ja a ja som cakala kym zavola on...a po polnoci zavolal a to sme boli uz obaja doma a tak troska cez telefon sme hovorili... ale v podstate vcera sme s nejak viac rozpravali... aj ked asi znova nebolo povedane vsetko... neviem ja som jednoducho nemohla hovorit... bol to skvely cas... ja som zan vdacna, aj ked som asi viac ztrapena ako povzbudena... a nechapem vela veciam, ktore Pan Boh robi, nechapem preco on citi veci inac ako ich citim ja, preco k nemu pan Boh hovori nieco ine ako ku mne... som vdacna, ze mam tohto skveleho kamosa, som vdacna, ze som sa za ten cas, kedy som sa nanho pozerala nie ako na kamarata ale ako na mozno buduceho partnera mohla tak vela naucit, ze som mohla vela prijat, aj ked tiez vidim, ze vela zomna ubudlo... ze sa citim znicena, ze nevladzem.... ze doteraz som na to bola asi sama... mozno teraz, ked za tym stoji aj on to bude ine... a mozno ani nie... ale lenka ma dnes velmi povzbudila... Nema to asi nic docinenia s krestanstvom, napisala to podla mna nejaka zranena zena... ale je v tom kus pravdy... a ci chcem alebo nie, je to aj o mne a o poslednych mesiacoch, o tom, co som zila a mozno preco som zila... a viem, teraz uz viem, ze to nebolo spravne... ze aj ked som chcela, aby to bolo ciste, aby to bolo na slavu... skor to uberalo ako davalo... neviem, mozno tomu nik nechape... ale chcem povedat, ze mi to je vsetko luto... ze som asi ublizila cloveku, ktory si to zasluzil najmenej a mozno prave mne ten clovek ublizil a ani nevie ako velmi...alebo ze vobec....a je teraz na chate...je tam s ludmi, ktori su mi blizky, s ktorymi som na takejto chate uz bola a kam som velmi ist chcela, ale nemozem byt vsade... myslienkami som s nimi, aj ked telom som pritomna v cafe... neviem aky ma cas, neviem co tam robi...asi hra, mozno mu Pan Boh dal na srdce novu piesen, novu chvalu, mozno rozmysla tak ako ja... neviem...a preto nic neviem, lebo sme sa dohodli, ze nebudeme spolu volat, pisat, nic....a mozno je to takto lepsie... ale viem, ze mi velmi chyba...a tiez viem, ze sama to PANE nezvladnem... tak tu to je, dostala som povolenie pouzit to tu,Lenka dik...

Si super žena, ale...“ takúto vetu nenávidí asi každé dievča. Keď po uchlácholení príde veľké „ale“, vám sa rozplynú všetky nádeje, ktoré ste dovtedy v sebe živili. Vy ho zbožňujete od prstov na nohách po korienky vlasov a on? Verdikt je jasný: chce ostať LEN kamarát.Neživte v sebe nádeje, ak vidíte, že to nemá budúcnosť. Povedali ste mu, čo cítite a on to neopätoval, ďalej nie je čo riešiť. Ďalšími nahováraniami si len ubližujete a podkopávate vlastné sebavedomie a sebaúctu. Niekedy musíte vedieť, kedy sa stiahnuť a práve toto je ten správny moment.Ak máte pocit, že sa len niečoho zľakol, že iba váha a nevie sa z nejakého dôvodu rozhodnúť, neutekajte preč. Možno sa len trochu bojí, alebo je sklamaný z predchádzajúceho vzťahu, preto city k vám chce nechať vyzrieť, aby si bol úplne istý, že je to to správne. Ak vám priamo nepovedal, že to jednoducho medzi vami nepôjde, nemusíte hneď nasadiť spiatočku. Vzťahy sú komplikované a potrebujú čas a ani v tomto prípade vám žiaden urýchľovač nepomôže.Musíte si ale dať pozor, či si len nenahovárate, že váha a je to len vaším zbožným prianím, pričom jeho „nie“ bolo konečné. V takomto prípade by ste veľmi ľahko mohli vyznieť ako egocentrický buran, ktorý si je sebou taký istý, že si nedá povedať. Ako sme písali pred chvíľou, niekedy musíte vedieť stiahnuť vlajku a vyhlásiť ústup.
Predsa povedal posledné nie
A je to definitívne. Odmietol vás bez možnosti, že by to bolo inak. Čo teraz? Dá sa urobiť len jediné: Zmierte sa s tým. Máte ho radi, chceli ste viac, ale nebolo to ono. Už s tým nemôžete urobiť nič iné, len odstaviť na chvíľu srdce z prevádzky, začať myslieť rozumom a pochopiť, že jediné, čo môžete urobiť, je na všetky svoje city pomaly zabudnúť.
Koniec vzťahu?
Po vyznaní lásky príde buď šťastný začiatok niečoho nového, alebo nešťastný koniec niečoho starého. A začiatky môžu byť dokonca až dva. Môže sa skončiť vaše kamarátstvo, pretože pohľad na ňu vám vlieva rumeň do o tváre a všetky pocity sa vracajú späť, alebo to z vás urobí ešte lepších priateľov. Horším prípadom je, keď to vaše kamarátstvo ukončí, pretože to medzi vás vnesie prílišné napätie.
Netlačte na neho
Veľmi krátko a výstižne: nenúťte ho do vzťahu. Láska sa nedá prikázať, ani vynútiť prosbami, výčitkami alebo hrozbami. Jednoducho buď príde, alebo nie. A keď neprišla, nijako ju neprinútite.
Už iba kamaráti

Ak chcete ostať naďalej kamaráti, usporiadajte si to v sebe. Mali by ste si urovnať svoje city, aby ste sa nedostali do situácie, že pri nej ostanete bezradní. Hovorili sme o tom, že neopätovaná láska môže v niektorých prípadoch vyvolať medzi kamarátmi ešte hlbšie priateľstvo, a to z toho dôvodu, že ich začne spájať nejaké puto. Otvoria sa a a sú si zrazu bližší, hoci nie až natoľko, ako by si jeden z nich bol želal. Ak ste sa dostali do podobnej situácie a na danom človekovi vám záleží a nechcete ho stratiť, nestraťte ho aspoň ako priateľa.

Prekonáte to.Povedzte si, že to nebol ten pravý. Musíte sa s tým vyrovnať, veď svet sa nekončí a ak to pre vás nebol ten správny muž, nemáte čo ľutovať. Verte, že sa už čoskoro dozviete, prečo ste teraz boli odmietnutí a že to všetko malo príčinu.

Neviem, ale ked som si to dnes vecer doma precitala, tak.... sa vomne nieco zlomilo...len este neviem co...teda...asi nie zlomilo... asi vo mne nieco zomrelo...