nedeľa, júla 01, 2007

cesta domov :-)

V piatok bol este dozvuk narodenin a ked bolo strasne vela ludi v cafe, tak dobehol Tomas a doniesol mi tuto kyticku. No ja som nemohla a este predtym, nez som odisla do Presova som si ju musela odfotit, lebo kyticku od tomasa??? to sa nestava kazdy den, tak sme sa smiali ze mozno som ju od neho dostala prvy aj posledny krat. Tomasko dakujem :-)

Tak vcera som bola doma :-) bola som u nasich, zberala som hrach, luskala som hrac, varila obed, upratala.... a potom sme sli k babke. Jooooj skoncila som na zahrade a oberala som si priamo do bruska cierne ribezle, cervene, biele... maliny, mrkvicku som si vytiahla zo zeme... no citila som sa ako pred takymi par rokmi, ked som chodila k babke a dedkovi na prazdniny a cele leto som tam bola a chodila do lesa na maliny, na jahodky a oberala na zahrade ribezle, egrese... no super.... a potom sme sli k tete a mojim krpatym bratrancom :-) ale nie, nie su az taki krpaty. No a potom som este bola pozriet mojho uja, ktory do mna zasa podrypoval ako on vie.... no a potom uz volal Palo, ze okolo 19:00 pridu pre mna, tak sme sli rychlo domov. No a prisli, sme sli a dosli sme :-) no a cestou sme sa stavili pod spisskym hradom kde buble voda odtial je zopar fotiek

toto je ta bublajuca vodicka, niekedy si pamatam ze to aj striekalo... Palo vravel, ze juuuj ved to smrdi ako vajcia, no ono to je taka ze "vajcovka".... no a kym sme boli na vychode, tak chalani sem tam zatiahli po vychodnarsky a no fajne bolo :-) No a potom sa Ondrej rozhodol, ze ide vyskusat tu vodu, tak ju siel pit a Palo neviem, ci ho chcel kopnut alebo co, ale tak divne tam vyzeral, ked tam nad nim stal :-)

No a pomaly sme sa vybrali spat, ved sme mali predsebou este dlhu cestu, ja sice len do Ziliny ale Palo a Ondrej az do Blavy... len mne sa nejak ani domov nechcelo, lebo mi s nimi bolo super. No a povedala som im, ze si ich musim odfotit, lebo ze si ich musim dat na moj blog :-) takze tu su oni. Pruzkovany je Palo, v bielom tricku je Ondrej. Ondrej je Palov najlepsi kamarat,priatel a bratranec v jednom. Vravel, ze to je jeho jediny bratranec a potom ma asi 20 sesternic. No a potom sa este spytal, ze ci Ondrej niekedy cital Bibliu a Ondrej vravel, ze hej, ze ak som dobre pocula, lebo oni sedeli vpredu a ja som ich niekedy nerozumela, ale vravel, ze hej, ze mu raz ktosi dal. No a keby sa raz u mna doma objavil zajacik, taky so sklopenymi uskami tak to bude urcite od Pala. Lebo ja som si vcera chcela vziat zajacika od nas, lebo nasi maju doma asi 16 malych zajacikov, ale on mi ziadneho nechcel dat :-( a tak palo povedal, ze mi kupi na narodeniny, tak mozno sa ho aj dozijem :-)

No a este prave zapadalo slniecko, takze asi takto nejak to tam vyzeralo

Potom sme sa este aj zastavili kdesi pri Ruzomberku na halusky, dobreeee boli, sme si trocha posedeli a sli dalej. Potom uz soferoval Ondrej a ja jak vravim, mne sa ani domov zrazu nekcelo ist. ALe doma ma cakala Janka a potom dosla Majka z Puchova a Lenka Papluha, ktore tu spali, lebo mali stretnutie o tabore a prave su v zbore, kde hovoria o tabore... no a ja.... dnes ma caka asi nieco dolezite... okrem toho, ze idem s detmi, lenkou a mirkou opekat este sa idem rozpravat s jednou osobkou, na ktorej mi velmi zalezi... len sa to cele ubralo asi blbym smerom... a viem, ze to musime uz raz a navzdy vyriesit, uzavriet a viem, ze doteraz som v tom bola sama s Bohom... vobec mi v tom nepomahal a tak ako sa aj trocha tesim na ten rozhovor sa strasne bojim.... ale viem, ze Pan Boh vie co robi a ze on lieci rany...